Ett juligt och tokgott recept!

Saffranskladdkaka med vitchoklad.
2 1/2 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn).
Smöra/bröa en form med avtagbar botten.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet.
Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar!
Serveras helst kall med en klick vispad grädde till.
(Jag gräddade min i 25 minuter och då blev den perfekt! Bild lånad från bloggfamiljen.se)
-
Den här ska jag bjuda min fantastiska familj på :) Vi får se om jag hinner hem och äta middag imorgon, då kanske den blir efterrätt imorgon! Annars får det bli på annandagen, då den gosat i kylskåpet i några dagar :) Mmmm! Jag bakade den här i fredags också, så jag vet att den blir godare ju längre den får stå där ;)
-
Den här ska jag bjuda min fantastiska familj på :) Vi får se om jag hinner hem och äta middag imorgon, då kanske den blir efterrätt imorgon! Annars får det bli på annandagen, då den gosat i kylskåpet i några dagar :) Mmmm! Jag bakade den här i fredags också, så jag vet att den blir godare ju längre den får stå där ;)
Ska passa på att önska God Jul och hoppas att ni får fina klappar och äter massa god mat!

Kommentarer
Jennie
Tack för receptet, den gjorde succe på julafton ;D
Trackback